sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Sisäkatot ja parven lattia

Sisäkattojen panelointi

Viikolla 28 tuli mökkitoimituksen toinen erä tehtaalta. Tällä kertaa puutavaranippuja ei ollut kuin muutama ja ne oli helppo nostaa jo tasatulle etupihalle. Toki erikoiskuivatun lattialaudan ja sisäkaton paneelit kannoimme vielä mökin sisään, jotta niitä ei sadekuurot pääsisi kastelemaan.


Viikon 29 alussa aloitimme sisäkaton paneloinnin ja siitähän se alkoi pitkältä terassin puoleiselta sivulta. Kattopaneeliksi olimme jo mökkikaupan yhteydessä valinneet valmiiksi valkoiseksi kuultomaalatun STP profiililla olevan kuusipaneelin. 

Mitä korkeammalle katon valmistumissa päivän mittaan päästiin, niin samoin kävi lämpömittarille. Tämä päivä taisi olla siihen saakka kesän kuumin päivä ja tuolla katon rajassa taisi vielä olla lämpöä enemmän kuin "lääkäri" määrää. 

Kuvissakin näkyy paljon sähkörasioiden, lamppujen ja sähkön jakorasioiden porauksia. Kyllä itsekin ihmettelin kuinka pieneen rakennukseen voidaankin näin paljon upottaa sähköjohdotusta kattopaneelien taakse piiloon.






Ja niin kattopanelointi valmistui vajaan kolmen työpäivän jälkeen ainakin suurimmalta osalta (eteinen, pesuhuone ja sauna jäi vielä paneloimatta). Jonkin verran aiheutti päänvaivaa kurkihirren viereen jäävä rako, joka piti valkoisella 70 mm listalla laittaa piiloon. 






Parven lattia

Katon paneloinnin jälkeen vielä ruuvasimme yhden päivän verran parven lattiaa paikalleen. 

Parven lattian alle tuli 10 cm puukuitueristettä (ekovillaa)  joka toimii siis äänieristeenä pesutilojen ja parven välillä. Lattianiskojen päälle lattialankuksi tuli erikoiskuivattu 95 mm leveä 28 mm paksu mäntypaneeli, joka oli myös päätypontilla.

Kuvissa näkyy ilmastoinnin ja viemärituuletuksen putket parven ulkonurkissa, jotka pitää vielä koteloida piiloon. 


Viidentenä päivänä tehtiin vielä väliseinien piirutukset ja tässä muutama kuva myös parven osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti