torstai 24. heinäkuuta 2014

Peltisepän työt

Viikon 29 lopulla kävi peltiseppä tekemässä oman osuutensa mökillä loppuun. Aikaisemmin hän oli jo asentanut piipun juuren pellityksen ja vesirännit paikalleen. Vesirännien alastulot piti kylläkin rakentajien itse sovittaa paikalleen, koska silloin oli vielä maalaus ja aluslaudoitus kesken.

Kynnyspellit

Kynnyspellit olivat aika yksinkertaiset peltikaistaleet (ja huomaat varmaan myös tuon ikkunan ja oven läpi näkyvän kuvan etupuolen "makista" ja pihakoivuista). 

Takaterassin oven kynnyspelti näkyy paremmin tässä kuvassa (mutta hups, kuinkahan on maalarilla jäänyt vielä vähän maalaamista tuonne oven vuorilaudan alaosaan :) )

Ikkunan vesipellit

Ikkunan vesipellit olivat valkoiset ja ne peltiseppä kiinnitti siististi ruuveilla karmin puuosiin kiinni (ja taas muutama ikkunan heijastuskuva näköjään tullut mukaan).



Tikkaat

Koska rännit ja kattomateriaali oli musta, niin myös tikkaat olivat mustat. Alkuperäinen suunnitelma oli sijoittaa tikkaat mökin länsipäätyyn, mutta tähän tehtiin tikkaiden tilausvaiheessa vielä muutos, koska kulkureitti oli lyhin suoraan mökin eteläseinustalta ja erillistä kulkusiltaa mökin harjalle ei siten ollut tarve hankkia.


Koska mökissä on myös pieni parvi, niin määräykset edellyttävät hätäpoistumiseen tarkoitettuja tikkaita mökin päätyyn. Toivottavasti tälle ei varsinaisesti koskaan tule tarvetta.

Kuvassa näkyy lisäksi pitkä TV-antennin johto, jota kohta tuon kuvauksen jälkeen vielä lyhensin ja käärein sen kehälle harjapiikkiin odottamaan antennin asennusta.

1 kommentti:

  1. Hyvännäköiset tikkaat ja ikkunapellit. Peltiseppä onnistui työssään kiitettävästi :)

    VastaaPoista