sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Pihatöitä

Kuntan irrotus

Metsänpohjaa eli kunttaa jossa oli kanervaa, sammalta, mustikan ja puolukan varpuja löytyi läheltä omasta metsästä. Kokeeksi ajattelimme ottaa muutaman kunttasiivun pieninä noin parin neliön lohkoina. Lapiolla vain irrottelin sopivan lohkon maastosta ja rullasin sen kehälle siirtoa varten

Kunttarullan paksuudesta riippuen jaksoin hyvin tai vähemmän hyvin nostamaan rullat auton peräkärryyn.  Samalla tuli vähän heräteltyä taas lihasvoimia jotka näin toimistotyöntekijänä ovatkin päässeet aika tavalla rappeutumaan.

Auton peräkärryyn mahtui kerrallaan noin 10 - 15 neliön verran kunttarullia ja yhden lastin tekemiseen meni aikaa vajaa tunti.


Mökillä kuntta vain nosteltiin pihalle tiiviisti lohkoina ja kasteltiin hyvin. Tähän mennessä olemme noutaneet kahdeksan kärryllistä kunttaa (n. 100 neliötä), mutta vielä puuttuu lähes saman verran pihan reunalta ja etupuolelta.



Pihan käytävät ja liuskekivet

Liuskekivet olivat odottaneet jo 40 vuotta lopullista sijoitusta, ja nyt niille löytyi mitä mainioin kohde mökin portaiden jatkona ja sivukäytävän askelmina.

Kiveyksen ja sepelin alle laitoimme ensin suodatinkankaan hiekan päälle ja tämän päälle vasta kerros sepeliä. Kivien asetteluun ja sijoitteluun oli syytä käyttää myös "naisnäkökulmaa" jotta ei tulisi sanomista kivien asettelusta.




Sivukäytävän lisäksi teimme päätyyn yhden käytävän, johon tuli käytävälle vain sepelikerros. Näin on nyt mahdollista koko mökin kiertäminen käytävää pitkin eikä tarvitse varvikossa loikkia jos on tarve tarkastella mökkiä myös päädystä.








2 kommenttia:

  1. Näyttää tosi upealta! Hienon työn teitte !

    VastaaPoista
  2. Mukava nähdä näin hienoa jälkeä. Ahkeria olette olleet, koska kyse on kovasta työstä näiden asentamisessa. Miltä kunttapiha näyttää tänä päivänä?

    VastaaPoista