sunnuntai 3. elokuuta 2014

Maalausta sisällä

Seinien maalaus

Viikolla 31 aloitimme hirsiseinien käsittelyn. Maaliksi tai siis paremmin hirren suoja-aineeksi olimme jo aiemmin valinneet Pigrol Zen petsivahan ja siitä saatiin heti valmis vaalea värisävy joka on Origami nimeltään.


Maalausvälineet olivat vähän poikkeavat, eli tämän aineen kanssa käytettiin vahan levittämiseen vaahtomuovisientä ja -sivellintä. Maalarin oli myös syytä suojata hyvin kädet koska vaha oli notkeaa ja sieni välillä vähän valutti "maitoa" sormille.

Maalaustyö sinäänsä oli aika mielekästä, mutta vaati kyllä vähän tottumista, jotta maalauksen saumat eivät jääneet pahoin näkyviin. Ilman lämpötila ja kosteus eivät vain tällä viikolla olleet parhaat mahdolliset maalaustyötä ajatellen,  mutta eipä niitä voinut nyt valita tai muuttaakaan. 




Huippu homma ja oho "mestari" itse (ettei vain olisi köntsät housuissa) 



Onneksi Anni oli myös apuna yhden iltapäivän ja hoiti parven seinien maalauksen.




Kattoparrujen maalaus

Jos seinän värin ja petsin valinta oli ollut helppoa, niin sitä ei ollut parrujen värin valinta. Zen petsivahasta ei löytynyt oikeaa tummaa värisävyä joten täytyi hakea toinen tuote, josta löytyisi oikea tumma värisävy. 




Lopulta päädymme Bloom puuvahaan. Väriksi valitsimme Muskotin, joka näkyy tässä toiseksi alimmaisessa laatassa.


Parrujen maalaus vaati ensin telineiden asettelua ja seinien suojausta (toki myös hirren pinnan hiomista ja putsausta myös) ennen kuin varsinaiseen maalaukseen pääsi käsiksi. 

Ja aika huikea muutos oli  kun hirren väriset parrut muuttivat vaaleasta hirren väristä tummiksi.






Seuraavaksi olisi vielä vuorossa parven lankkulattian käsittely, mutta se nyt siirtyy varmaan viikolla kun "rengillä" oikeat palkkatyöt kutsuvat. Onneksi parven lattian hionnan ehdin tehdä valmiiksi vaikka siihen lähes kuluikin yksi hikinen päiväsydän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti