sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Sähkörasiat ja katkaisijat

Mökkitie


Rakentajille tuli yllättäen ajatus ottaa myös mökkitien suunnasta kuvia kevään edistyessä. Tästä suunnasta myös näkee kuinka mökin piirteet näkyvät eri vuodenaikoina eri tavalla. Nyt mökki näkyykin aika selkeästi kun puissa ei ole vielä lehtiä.  

Sähkörasiat

Kotitimpurit olivat suunnitelleet sähkörasioille ja valokatkaisijoille paikat jotka tulevat ulkoseinään. Tehtaalla oli porattu hirsiin valmiit pystyporaukset (30 mm) mutta vaakaporaukset ja rasioiden upotukset jäivät kotitimpurin työstettäväksi. Suunnittelussa oli vielä helppo lisätä rasioita eikä ne maksaneetkaan lisähintaa. Vastaavasti oli aika työlästä mittoa, porailla ja kolota jokainen rasia ja katkaisija erikseen suunniteltuun paikkaan. No eipä omalle työlle tarvitse hintaa laskea, joten tämä onkin sitä "luovaa työtä" ja "kun itse tekee niin saa sitä mitä sattuu tulemaan".

Tässä ensimmäinen kuva pesualtaan kaapin sähkörasiasta. Rasia on 60 cm lattiasta ja siihen voi kytkeä sitten vaikka ap-koneen.


Tässä terassin oven viereinen rinnakkainen rasisyvennys. Toiseen tulee sähköpistoke ja toiseen tulee tv-antennin kytkentä.


Terassi

Lauantaina aamupäivällä klo 10:15 huomasin, että aurinko vielä paistaa vielä vähän terassin suuntaan (siis harjan suunnassa) joten terassille paistaa aamupäivällä aurinko aina tähän kellonaikaan saakka ennen kuin auringonsäteet kääntyvät pois terassilta. Aamukahvit meidän aamuvirkkujen osalta ovatkin varmaan parhaita kesän tullen tässä terassilla nautittuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti