maanantai 12. toukokuuta 2014

Muurauksia

Muurausta

Palomuuriin ja kosteiden tilojen väliseinien muuraus aloitettiin viikolla 19. Palomuuri ja yksi kostean tilan väliseinä muurattiin 13 cm leveällä Kahi tiilellä. Tiilessä oli sopivasti isot läpivienti reiät joista saatiin tarvittavat sähköjohdot ujutettua valmiiksi oikeille kohdilleen. Tässä näkyy toisen makuuhuoneen termostaatin johdotuksen suojaputket.

Kostean tilan olohuoneeseen näkyvä tiiliseinä tässä jo valmiiksi muurattuna ja siinäpä näkyy jo pesuhuoneen ovenpaikka myös. Kovasti onkin jo pohdittu tiiliseinälle väriä ja aika näyttää päädytäänkö nykyiseen ajatukseen "ajopuusta".



Parven kantavaa osaan tuli pilarin kodalle säätö, jonka kantava osa tulee siis pesuhuoneen tiilimuurauksen kohdalle juuri oven oikealle puolen.
Pesuhuoneen suihkun paikka tulee saunan ja ulkoseinän puoleiseen nurkkaan ja tässä näkyy nyt "roilotukset" jotka muuraukseen piti tehdä vesiputkitusta varten.

Pesuhuoneen ja saunan oven ylitykset tehtiin muuraamalla tai oikeammin vahvistetulla muuraus/valuu/rauta ratkaisulla.

Pesuhuoneen ikkuna tulee siis muurauksen vuoksi vähän syvennykseen. Tässä ensimmäinen kuva pesuhuoneen muuratusta ulkoseinän puolesta ja ikkunasta.


Savuhormien nuohousluukkujen sijoitus tuotti vähän päänvaivaa ja ne jouduttiin sijoittamaan palomuurin taakse ja nyt siis makuuhuoneen puolelle. No siinäpä tulee viimeistään siivottua makkarin vaatekaappi alaosasta tyhjäksi, kun nuohooja on tulossa imurin kanssa poistamaan nuohousnokea noista pienistä luukuista.



Ja vesihanakin tuli paikalleen jotta muurarit saivat vähän märkää laastin sekaan. Vesimittari asennetaan tämän tilalle sitten aikanaan kun alkaa rakennus olla valmis ja vedenkulutus on todellista "käyttövettä" joka johdetaan syksyllä upotettuun lokasäiliöön. 

Vesi onkin saanut joitain mainintoja ja jopa lehdessä on siitä kirjoiteltu ajoittain. No hyvää tai huonoa, mutta kuitenkin aina parempaa kuin Oulun tai Seinäjoen "kemikaalit".


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti