sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Julkisivun maalaus

Takasivun maalaus

Julkisivun maalaus aloitettiin talkootyönä lauantaina 14.6. kauhean tuulisessa ja viileässä säässä. Hyvä puoli säässä oli se, että ei satanut eikä hyttyset häirinneet maalareita.

Hirren ulkopinnan maaliksi tuli valittua Teknoksen kuullote (Woodex Classic) joka sävytettiin punaisella värisävyllä nro 1817. Koemaalaushan tuli tehtyä jo aiemmin ulkohuussin maalauksella. Terassin kohdalla maalaus oli aika nopeaa, koska ikkunoita oli paljon, mutta toki takaterassin yläosa oli aika korkea ja vaati tikkailla kiipeilyä. (Jaa, kukahan päätön mies siellä tikkailla taituroi tälläkin kertaa...)

Etusivun maalaus

Etusivun puolella (niin kumpi on etusivu?) oli paljon maalattavaa pintaa ja vähemmän ikkunoita.Onneksi suojaisessa nurkissa oli hyvä työskennellä ja kivasti sisarukset mahtuivat samallekin seinälle maalaamaan. Vielä tässä vaiheessa arvuuteltiin maalaammeko pilarit valkoisella vai samalla punaisella kuullotteella, joten ne jäi talkoopäivänä vielä maalaamatta.



Ikkunan- ja oven vuorilaudat

Vajaan viikon myöhemmin (Juhannusaattona 20.6.) tulimme heti aamusta maalaamaan oven- ja ikkunan vuorilautoja sekä mökin sisällä olevia muurattuja seiniä tehostevärillä.  Ikkunan- ja oven vuorilautojen maalaus vaatikin tarkkuutta ja vakaata kättä, joten maalariksi valikoitui värikkäästi Jyväskylä Yo:n lainahaalareihin pukeutunut mamma. Lopputulos on kyllä hyvä vaikka vuorilaudat vaativat vielä toisenkin käsittelyn, ennen kuin riittävä peitto saadaan aikaiseksi.



1 kommentti:

  1. Upealta näyttää, värit sopivat todella hyvin. Kiitos vinkeistä ja inspiraatiosta :)

    VastaaPoista