sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Eristeet, viemäröinti ja sähköputkitus

Tässä nykyinen käsitys mökin pohjapiirroksesta. Rakennuslupa on näillä pohjapiirroksilla hyväksytty, mutta kalusteiden sijoitus on vähän auki sekä keittiössä, pesuhuoneessa ja makuuhuoneissa. 



Viemäröintien asennus tehtiin lähes valmiiksi tiistaina 15.4. Lattiakaivot saunaan ja suihkuun mitoitettiin vähän piirustuksia mukaillen. Suihkun lattiakaivossa päädyttiin perinteisiin kaivoratkaisuihin pääasiassa hinnan vuoksi. Tiilimuurattavien seinien kohdalla lattialaatan vahvennus näkyy näissä kuvissa myös hyvin.

 

Vahvennettua lattialaatta tuli myös takan ja palomuurin kohdille sekä yhden kantavan pilarin kohdalle makuuhuoneen väliseinän kohdalla. Kuvassa näkyvät sähköjohtojen putkitukset ovat isomman makuuhuoneen lattialämmityksen termostaatin putket jossa termostaatin ohjausjohto menee suojaputkessa lammönjakotukin moottoriventtiilille sekä toinen lämpöanturin johto kiinnitetään lattavaluun raudoitukseen. Tällöin termostaatti tunnistaa sekä huonetilan lämpötilan, että lattialaatan betonivaluun lämpötilan ja näiden tietojen perusteella johtaa vain tarvittaessa oikean määrän lämmintä vettä lattialämmitysputkistoon.

Kuvassa näkyy myös iso putki (punainen suojahattu päällä) joka tulee ulkoa. Putken tarkoitus on tuoda korvausilmaa takan ja puuhellan lähelle vedon ja palamisen parantamiseksi. Vähän jännittää kuinka hyvin saimme putken sijoitettua, koska lopullista valintaa ei vielä ole takasta ja puuhellasta tehty, eli mitatkin on vielä vähän noin arvoja.



Pääsiäislauantaina 19.4. oli siis oma talkoopäivä ja silloin vedettiin lattian valuuhun jäävät sähköputkitukset suojaputkineen eri pisteistä sähkökaapin paikkeille. Vähän ahdasta alkoi lopulta olla kun kaikki putkien nousut haitariputkineen nostettiin ylös. 

Kiukaan sähköputkitus ja korvausilman putki.

Sähköhellan sähköputkitus.

Eteisen nurkka on vielä vähän eristämättä, koska siihen tulee vielä yksi viemärikaivo. Viemärin tuuletus tulee nurkkaan ja kaappiin pitäisi lisäksi saada mahtumaan paljon tekniikkaa 
(mm. sähkölämmityskattila/vesivaraaja, lattian lämmönjakotukki, kylmän ja lämpimän käyttöveden jakotukit, sähköliitokset 3 kpl, vesimittari sekä kalliolämmön varaukseen putkitus). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti